Porresuppe

Porresuppe med røget laks

Porresuppe med røget laks - 4 personer

1 spsk smør
1 finthakket skalotteløg 1 fed hvidløg
300 gr porrer i ringe
Salt og peber
Lidt revet muskatnød
2,5 dl mild hønsebouillon
1,5 dl piskefløde
Revet citronskal
Saft af 0,5 - 1 citron
100 gr røget laks
Tilbehør brød

Klar løget i smør uden at det tager farve, tilsæt porrerne og sauter videre til porrerne er bløde.
Krydr let og hæld bouillon på og kog op.
Tilsæt fløde og kog op til suppen tykner let.
Smag til med krydderier og skal og saft af citron.
Anret suppen med tynde strimler af røget laks og frisk dild.
Serveres med lunt brød til.

Kan med fordel tilberedes i god tid inden servering - herved trækker suppen ekstra smag